Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

''Βόμβες'' Βενιζέλου κατά Παπανδρέου, Παπακωσταντίνου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κοντράρει τον πρωθυπουργό ζητώντας να επικυρωθεί το Μεσοπρόθεσμο από 180 βουλευτές και πετώντας απίστευτη ατάκα κατά της κάλυψης που προσφέρει στον Γ.Παπακωταντίνου.
 

Στη συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα ο Ε.Βενιζέλος δείχνει στον Γ.Παπανδρέου διαφορετικό δρόμο για το Μεσοπρόθεσμο δηλώνοντας : ''η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές''.
 
Πάταγο όμως προκαλεί η τοποθέτηση του υπουργού για τον Γιώργο Παπακωσταντίνου: " Ας μιλήσουμε καθαρά. Δεν πρόκειται να αναφερθώ δημόσια σε θέματα που ανήκουν στη σφαίρα της αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης του πρωθυπουργού. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τόσο προφανή και αυτονόητα πράγματα που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα συζητάμε".
 
Στο ερώτημα, αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους υπουργούς χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά: " Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο". Συμπληρώνει δε, πως το μείζον δεν είναι η τύχη ενός κυβερνητικού στελέχους, αλλά να μην παραμείνει η χώρα σε κρίση για πολύ καιρό.
 
Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Βενιζέλος, τονίζει χαρακτηριστικά πως " οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει - ας μην το κρύβουμε - και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Αρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά".
 
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου